viernes, 8 de febrero de 2019

EXPLORACIÓ Què és una cooperativa?



Nosaltres vam estar veient vídeos, imatges, hem parlat sobre la cooperativa i també hem après! Amb la pàgina web que fem servir de guia: Kitcueme   https://Kitcueme.diba.cat



QUÈ ÉS UNA COOPERATIVA

  1. ÉS una empresa formada per persones que volen participar (si vols) per aconseguir un mateix objectiu (diners, crear un objecte o un invent, ajudar a altres,...).


2. És una propietat conjunta (que és de totes les persones que treballen) i de forma democràtica (es decideix a partir d'assemblees i votacions) .


3. Els treballadors/es de la cooperativa participen econòmicament (Emanuel: - Com quan tu vas alguna cosa i vols participar, inscriure't, formar part...), per tant has de donar diners per ser treballadors/a de la cooperativa, però aquests diners els decideixen els socis i sòcies que creen la cooperativa i no hi ha un mínim establert.


4. Les cooperatives són independents, no formen part de cap altre empresa. 


                  5. Les persones de les cooperatives s´han de formar (fer cursets, saber, formar-se de les coses, ser educades,etc) i també han de saber  informar del seu treball i del seu producte. Han de contactar i compartir amb altres cooperatives i mostrar interès per la comunitat (cuidar el medi ambient, el barri i ajudar a una ONG)





Autores: SARAY I ELISA

No hay comentarios:

Publicar un comentario